Hitta certifierade företag

2018-10-15

”BF9K stärker vårt varumärke”

Nyheter - ”BF9K stärker vårt varumärke” - ctl00_cph1_newsimg

BF9K är byggbranschens certifiering som ställer krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö och fungerar på samma sätt som en ISO-certifiering. Att BF9K-certifiera Jurk Bostad AB var en självklarhet för vd Magni Gustafsson och verksamhetschef Mathias Persson när bolaget startades.

- BF9K hjälper oss att lägga fokus på rätt saker, vilket gör hela företaget mer effektivt, säger Magni.

Tidigare drev Mathias eget företag som han då valde att BF9K-certifiera.

- Jag fick tips från ett större projekterings- företag om att BF9K skulle vara bra för oss. Dessutom ansåg jag att detta var fördelaktigt då man kan hänvisa till ett verifierat system i upphandlingar och marknadsföring av bolaget då du får ISO för kvalitet och miljö samt OHSAS för arbetsmiljö. Det skulle sätta vår seriositet på pränt, berättar Mathias.

När Mathias företag var klart med certifieringen upptäckte de att de hanterade mycket mer arbeten på samma antal anställda.

- Avvikelser minskade och vi blev mer effektiva. De anställda var trygga i hur de skulle hantera arbeten, kunder och beställare, berättar Mathias.

Ett starkt värde för företaget

Magni hade god kännedom om vad Mathias och hans medarbetare uppnått genom BF9K och hade därav redan bestämt riktningen för Jurk Bostad. Mathias valde att lägga ner sitt bolag och hans anställda följde med till Jurk. För Magni var det en självklarhet att bli medlemmar i Sveriges Byggindustrier (BI) och Byggmästareföreningen (BF) samt att BF9K-certifiera sig.

- Medlemskapet i BI och BF stärker vårt varumärke och genom en BF9K-certifiering jobbar alla i samma riktning och vi har större chanser att få jobb, menar Magni.

Våga delegera ansvar

Magni och Mathias berättar att BF9K eliminerar överraskningar och oförutsägbara händelser. Många missförstånd försvinner och när du får BF9K på plats har du också verktyget för att våga delegera ansvar.

- Det är först då du har möjlighet att hitta nya affärsmöjligheter. Ett bolag som inte har ett system för sin verksamhet och inte tydligt delegerar ansvar blir inte större än personen som sitter i toppen, säger Magni.

- Hela certifieringsprocessen är en utbildning i vad som gäller för en verksamhet. Det är bra att arbeta med BF9K tillsammans med alla medarbetare för att få en mer självständig organisation som klarar av att ta beslut på egen hand, avslutar Mathias.

Vill du också BF9K-certfiera ditt företag?

Läs mer på https://www.bf9k.se/om-bf9k/intresseanmalan  • Ny handledare

    Vi har knutit en ny handledare till BF9K, Marcus Weilund. Han är stationerad i Falun men kommer att vara tillgänglig för stora delar av Sverige.

    Läs mer »

  • Lagbevakningsavtalet är igång

    Certifierade BF9K-företag har nu tillgång till en lagbevakningstjänst som RSM&Co tillhandahåller. Tjänsten ingår i terminsavgiften för BF9K och kostar alltså inget för certifierade företag.

    Läs mer »

+ Läs äldre nyheterBli ett BF9K-företag

Läs mer

Hitta certifierade företag